Elektrik Panoları
Ülkemizde sektörün köklü firmalarından olan Alp Proje Elektrik Mühendislik; ihtiyaç ve beklentilerinize uygun şekilde gerçekleştirdiği elektrik panoları hizmetiyle de müşterilerinin güvenirliliğini kazanır.
Elektriğin ana unsurlarından olan ve elektrik dağıtım panosu olarak da adlandırılan elektrik panoları; kullanım alanındaki ihtiyaçları standart, modüler ve özel üretim tasarımlara sahip olan çeşitleriyle kullanılır.
Elektrik Panosu Nedir?
Elektrik akımının; çeşitli devrelere dağıtılarak, elektrik besleme sisteminin ana kaynağını oluşturan elektrik panoları, elektrik gücünü ortak muhafaza alanları içinde yardımcı devrelere böler.
Panoların amacı; elektrik sisteminin güvenli ve emniyetli şekilde tutulmasını sağlamak, kısa devre sonucu oluşabilecek tehlikelere karşı korumaktır. Bu yüzden ana panelden farklı şekilde panel ya da devrelere, yüksek miktarda güç aktaran sektörlerde yaygın şekilde kullanılır.
Doğru Pano Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilir?
Elektrik panoları, kullanım alanlarına göre çeşitlilik gösterir ve doğru panonun seçilmesi, işlemlerin hızlı ve güvenilir şekilde yapılması için gereklidir. Kullanım alanı, uygulama yapılacak alandaki cihazların hassaslık durumları, ihtiyaç duyulan pano boyutu, seçim yapmak için aranan kriterlerdir.
Elektrik Panosu Çeşitleri Nelerdir?
Bir pano gövdesi, taban sacı, şalt malzeme ya da otomasyon malzemeleriyle, bara ya da kablo, ön kapak ve kapı kilidi, kablo kanalı, kablo rakoru, klemens gibi sarf malzemelerden oluşan elektrik panoları, farklı çeşitleriyle kullanılır.
- Kompanzasyon panosu: Reaktif güç kompanzasyonu için üretilir. Kondansatör grupları, reaktörler, kontaktörler, koruma elemanları ve reaktif rölelerden oluşur.
- Ana dağıtım panosu: Bir tesisin girişindeki ana dağıtım yeridir. Çok sayıda devre kesicilere ve koruma elemanlarına sahiptir. Bir binanın enerjiyi ilk aldığı yerdir.
- Tali dağıtım panosu: Ana dağıtım panosu çıkışında kullanılır. Bina katlarında ya da farklı bölgelerde bulunan, küçük dağıtım panoları olarak kullanılır.
Bunlarla beraber orta gerilim panolar bulunur ki bunlar; genelde kesici ağırlıklı elemanları içinde barındırır. Ana dağıtım panoları ve iletim hatları arasındaki geçişi sağlar ve kontrol eder.
Aynı zamanda MCC panosu, sayaç panosu, makine panosu, şantiye panosu, PLC ya da otomasyon panosu, transfer ve senkronizasyon panoları da bulunur. Alp Proje Elektrik Mühendislik; güvenilir şekilde kurduğu elektrik panoları ile sektördeki üstünlüğü ve kalitesini her zaman gösteren, köklü bir firmadır.
Projelerinizde Alp Proje Elektrik Mühendislik çalışmalarının desteğinden yararlanmak için, ana sayfamız üzerinde bulunan iletişim adreslerimizden, almak istediğiniz hizmetle ilgili ulaşabilirsiniz. Uzmanlarımız en kısa sürede size dönüş yaparak, projeniz hakkında detaylı bilgi sunar.
DİĞER HİZMETLERİMİZ
DENEYİMLİ & KALİTELİ HİZMET